فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences - Volume:3 Issue: 1, 2012

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:3 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/04/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین مهدی زاده، مریم اسلام پناه، رضا سبزی * صفحه 1
    مقدمه

    امروزه فناوری های نوین اطلاعاتی همه ابعاد زندگی انسان را تحت تاثیر قرارداده اند و آموزش از این امر مستثنی نمی باشد.
    آموزشگران از جمله ارکان اصلی و هدایت کننده فرآیند یادگیری بوده و آمادگی آن ها از شرایط و زمینه های لازم هر نوع برنامه ریزی برای ایجاد تغییرات در نظام آموزشی می باشد. برای پیاده سازی آموزش الکترونیکی در فرایند یاددهی- یادگیری، آموزشگران و دبیران باید از لحاظ ذهنی، نگرشی، دانشی، مهارتی و سطح دسترسی آمادگی لازم را داشته باشند. این تحقیق با هدف کلی بررسی میزان آمادگی دبیران دوره متوسطه شهرستان اسلام آباد غرب برای به کارگیری آموزش الکترونیکی انجام گردید. در این راستا آمادگی دبیران از ابعاد مختلف شامل میزان دانش و مهارت آنها در کار با محیط های آموزش الکترونیکی، میزان اعتقادشان به کاربرد این گونه محیط ها، میزان استفاده و کاربرد این محیط ها در فرایند یاددهی- یادگیری در سال مورد مطالعه (سال تحصیلی 88-1387)، میزان دسترسی آنها به محیط های آموزش الکترونیکی مورد مطالعه قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    نمونه آماری مورد مطالعه شامل 173 نفر از دبیران شهرستان اسلام آباد غرب بود، که در قالب یک روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری اطلاعات تحقیق یک پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط جمعی از محققان و اساتید تکنولوژی آموزشی و علوم تربیتی تایید و پایایی مقیاس های به کار گرفته در آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ قابل قبول برآورد گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق علاوه بر آمار توصیفی از آزمون های k2، ضریب همبستگی رتبه ای کندال، آزمون t و تجزیه و تحلیل یک طرفه واریانس استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج نشان می دهد که اگر چه دبیران نمونه آماری در سطح بالایی به کامپیوتر و اینترنت دسترسی داشته و به تاثیر آنها و آموزش الکترونیکی در یادگیری معتقد می باشند ولی خیلی کم از این فناوری های نوین استفاده می کنند و از این نظر بین دبیران زن و مرد و همچنین افراد با سطوح مختلف تحصیلی تفاوتی وجود ندارد. همچنین سن دبیران با میزان کاربرد آموزش الکترونیکی توسط آنها رابطه معناداری نداشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج کلی نشان از این دارد که دبیران گرچه اعتقاد دارند که آموزش الکترونیکی موثرتر از روش های سنتی است اما در عمل کمتر از مظاهر آن استفاده می کنند. علت این امر می تواند مربوط به نحوه برخورد مسئولین با دبیران باشد. به طوری که اهمیت زیادی برای بکارگیری یادگیری الکترونیکی توسط دبیران مدارس قائل نمی شوند. پیشنهاد می گردد که با دادن امتیازات خاصی به استفاده از آموزش الکترونیکی و همچنین برگزار نمودن دوره های ضمن خدمت برای دبیران میزان آمادگی و کاربرد آموزش الکترونیکی در دبیران بالاتر برود.

    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، فرایند یاددهی، یادگیری، آموزش مبتنی بر رایانه، یادگیری الکترونیکی، آمادگی، دانش، مهارت
  • مهدی محرری، نازیلا خطیب زنجانی صفحه 11
    مقدمه
    مهارت گوش کردن و صحبت کردن موثر بیش از 75 درصد از فرآیند ارتباطی ما را به خود اختصاص می دهند. این مهارت ها خصوصا در پرستاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا پرستار به عنوان عضو کلیدی در فرآیند درمان، بیشترین ارتباط را با بیمار برقرار می کند. لذا بررسی آگاهی و دانش پرستاران از مهارت های فوق حائز اهمیت خاصی است. این پژوهش به منظور بررسی میزان آگاهی پرستاران در ارتباط با مهارت های ارتباط شفاهی در کنگره اخلاق در پرستاری سال 1389 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها یک پرسشنامه محقق ساخته دو قسمتی شامل 8 سوال درباره مشخصات فردی و 10 سوال درباره دانش افراد در رابطه با مهارت گوش کردن و صحبت کردن موثر بود. با استفاده از روایی صوری و محتوایی، روایی ابزار اندازه گیری توسط اساتید و متخصصان ارتباط و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 8/0 مورد تایید قرار گرفت. جامعه مورد پژوهش را کلیه پرستاران شاغل که در کنگره اخلاق در پرستاری شرکت کرده بودند تشکیل می داد که 160 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. یافته ها توسط نر م افزار SPSS v. 11.5 مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که 64 درصد از پرستاران از نظر آگاهی از دانش مهارت های ارتباط شفاهی در سطح ضعیف و تنها 36 درصد آنها از آگاهی نسبی نسبت به این دو مهارت قرار دارند و این در حالی است که مهارت ارتباط شفاهی با توجه به اهمیت آن در زندگی روزمره از ارکان ارتباط محسوب میگردد. به علاوه بین مولفه های اجتماعی و نمره افراد ارتباط معنی دار مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می گردد که به منظور بهبود ارتباط بین پرستار و بیمار که به عقیده بسیاری از متخصصان بر روند درمان بیماران تاثیری مستقیم و قابل ملاحظه دارد، آگاهی و دانش پرستاران را نسبت به این دو مهارت اساسی با آموزش ارتقاء دهیم.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباط شفاهی، گوش کردن موثر، صحبت کردن موثر، پرستاران، میزان آگاهی، کنگره اخلاق در پرستاری
  • ناهید ظریف صنایعی، زهره کرمی زاده، سیدعلی اکبر فقیهی، حمید محمدی صفحه 21
    مقدمه
    یادگیری الکترونیکی شیوه ای به منظور تسهیل و ارتقاء یادگیری با کمک ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است. هدف کلی این پژوهش بررسی مقایسه ای دانش و رضایت مندی پزشکان عمومی شرکت کننده در دوره بازآموزی دیابت با دو شیوه آموزش الکترونیکی (نابرخط (و آموزش سنتی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش نیمه تجربی بر روی پزشکان عمومی شرکت کننده در دوره بازآموزی دیابت انجام گرفت. کلیه نمونه های پژوهش (74نفر) پس از تکمیل پرسشنامه پیش آزمون به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در یک گروه از شیوه بازآموزی سنتی و در گروه دیگر از شیوه یادگیری الکترونیکی نابرخط استفاده شد. 2-4 هفته پس از آن نمونه های پژوهش پرسشنامه پس آزمون را تکمیل کردند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که توسط واحدهای پژوهش تکمیل می شد.
    نتایج
    نتایج نشان داده که ارتباط معنی داری بین نمره پیش آزمون و پس آزمون نمونه های پژوهش وجود داشت و نمرات پس آزمون در گروه یادگیری الکترونیکی به حد معنی داری از پیش آزمون بیشتر بود (p<0/01). بین نحوه دسترسی نمونه های پژوهش به کامپیوتر با نگرش و رضایت سنجی آنها نسبت به یادگیری الکترونیکی ارتباط معنی داری وجود داشت(p<0/03). همچنین نتایج نشان داد که رابطه مثبت و معنی داری بین سن و رضای تمندی در گروه یادگیری الکترونیکی وجود دارد(p<0/01).
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که یادگیری الکترونیکی روشی اثربخش در ایجاد یادگیری عمیق و ماندگار در این گروه از متقاضیان آموزش مدام پزشکان بود.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، آموزش حضوری، آموزش مداوم پزشکی
  • منصور سخندانی صفحه 31
    مقدمه
    بیشترین حجم آموزش پرستاری و مامایی به صورت بالینی در بیمارستانها ارائه می شود. مطالعات متعددی در سطح بین الملل و داخل انجام شده و اثربخشی تدریس بالینی و ویژگی های مدرس بالینی اثربخش مورد توجه بسیاری از محققین پرستاری و مامایی در دنیا دانشکده پرستاری حضرت زینب (س) و دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان لار بود.
    مواد و رو شها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است که بر روی 274 دانشجوی پرستاری و مامایی انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل 49 سوال و در پنج حیطه شامل ویژگی های حرفه ای، ارتباطی، شخصی، تدریس و ارزشیابی با مقیاس لیکرت 7 تایی بود. نتایج با نرم افزار SPSS و با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی، Independent T-test و Whitney Mann صورت گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که مهمترین خصوصیات یک مدرس بالینی اثربخش از دیدگاه دانشجویان به ترتیب عبارتند از داشتن اطلاعات علمی (40/±88/6)، عادل بودن (44/±87/6)، قابل اعتماد بودن (52/±86/6) و پایین ترین خصوصیات از دیدگاه دانشجویان مربوط به آموزش به کارکنان (76/±49/6)، مشاهده عینی عملکرد دانشجو (84/±5/6) و داشتن شور و اشتیاق (83/±52/6) بود. در بررسی حیطه های خصوصیات مربی بالینی اثربخش حیطه ویژگی های تدریس با میانگین 44/±75/6 دارای بیشترین امتیاز گردید.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش کلیه خصوصیات مطرح شده در پرسشنامه با نمره بالا مورد تایید دانشجویان قرار گرفت. پیشنهاد می گردد ویژگی های مدرسین بالینی اثربخش به کلیه اساتید رشته هایی که آموزش بالینی دارند، معرفی شود.
    کلیدواژگان: اثربخشی، دانشجو، مدرس بالینی
  • سید عباس رضوی، قدرت الله خلیفه * صفحه 41

    یادگیری الکترونیکی روشی برای ارائه یادگیری انعطاف پذیرتر و ایجاد ف رصت بیشتر برای فراگیران، تسهیل پیگیری پیشرفت یادگیرندگان و فعالی تهای آنان و همچنین فراهم آوردن فرصتی برای ایجاد محیط های یادگیری جدید اثربخش محسوب میشود. اما زمانی می توان این عوامل را بهبود داد و کیفیت آنها را تضمین کرد که این عوامل مورد ارزشیابی قرار گیرند. در واقع بدون ارزشیابی از برنامه های یادگیری الکترونیکی و عناصر مرتبط با آن نمیتوان این نوع آموزش را مطلوب قلمداد کرد و یا کیفیت آن را بهبود بخشید. اما اقدام برای ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش الکترونیکی، میبایست در چارچوب علمی و بر مبنای مدل و روشی منسجم انجام شود تا از اثربخشی لازم برخوردار گردد. یکی از مدل های مناسب در این زمینه مدل تحلیل اهمیت- عملکرد است. در مدل تحلیل مورد ارزشیابی قرار میگیرد. این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی و با، «اهمیت و عملکرد» اهمیت- عملکرد، هر مولفه از دو بعد استفاده از مقالات و منابع کتابخانه ای با هدف مطالعه ارزشیابی و تضمین کیفیت یادگیری الکترونیکی در آموزش عالی صورت گرفته است. با توجه به اهمیت و نقش مهم یادگیری الکترونیکی در افزایش کیفیت کارکرد آموزش عالی، برنامهریزان، دست اندرکاران و مدیران مربوطه در مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها باید علاوه بر ارزشیابی از بخش های آموزشی و پژوهشی به ارزشیابی از یادگیری الکترونیکی نیز پرداخته و نقاط قوت و ضعف این بخش از دانشگاه خود را بشناسند و برای تقویت نقاط قوت و یا رفع کاستی های و نقص های احتمالی این بخش اقدام کنند تا بدین وسیله شاهد پویایی و اعتلای بیشتر مراکز آموزش عالی در کشور باشیم.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، کیفیت، یادگیری الکترونیکی، آموزش عالی، مدل تحلیل اهمیت، عملکرد
  • حمید رهباردار، هاشم فردانش صفحه 51
    مقاله حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که چگونهمی توان دستیابی به شرایط تعاملی موثر برای آموزش، یادگیری و سنجش مبتنی بر وب را در حوزه آموزش پزشکی ایجاد کرد. با توجه به دو پارادایم فکری سازنده گرایی و یادگیری های موقعیتی، از انتقال دانش به عنوان یادگیری کمتر یاد می شود. از دیدگاه این رویکردهای روان شناختی، ساخت معنا در بستر فرهنگی برای درک بهتر جهان دور و بر که به عدم قطعیت خواهد انجامید، یادگیری محسوب می شود. این یادگیری ها زمانی اتفاق می افتد که فعالیت های یاددهی- یادگیری در یک فرایند تعاملی بین شرکت کنندگان در محیط یادگیری و مجموعه ابزارها و امکانات آن صورت می پذیرد. در این مقاله فضای الکترونیکی همچون چندرسانه ای ها و فضای اینترنتی تعاملی پژوهش محور موثرترین محیط یادگیری مبتنی بر دو رویکرد روا نشناختی سازنده گرایی و یادگیری موقعیتی در نظر گرفته شده است. محیط هایی که چالش انگیز بوده، دانشجو را درگیر فعالیت یادگیری کنند. ابعاد دیگر چنین فضای الکترونیکی به ویژه محیط یادگیری اینترنتی تعامل گرای پژوهش محور، مالکیت مسئله، تعهد و مسئولیت پذیری و ارتباط اهداف با علایق دانشجو و فراهم ساختن ساختار مناسب است. همچنین توجه به محی طهای پیچیده یادگیری، نقش گفتگوهای اجتماعی، مورد توجه قرار دادن موضوع واحد از دیدگاه های مختلف و درک فرایند تولید معنا از دیگر مشخصه های یک محیط آموزشی الکترونیکی پژوهش محور سازنده گرا است.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، رویکرد تعاملی پژوهش محور، سازنده گرایی، یادگیری موقعیتی، آموزش پزشکی
  • سید محمدرضا صفوی، وحید صالحی * صفحه 61

    با افزایش دسترسی به رایانه ها و فن آوری اینترنت، محیطهای یادگیری مبتنی بر رایانه، هم در آموزش عالی و هم در بخشهای سازمانی و صنعتی با گسترش چشمگیری مواجه شده اند. در همین حال، توجه متخصصان آموزشی و پژوهشگران حوزه آموزش و یادگیری به اهمیت تعامل انسانی در فرایند یادگیری نیز، افزایش یافته است. یکی از کلیدهای موفقیت محی طهای یادگیری برخط، فراهم نمودن امکاناتی برای افزایش کار گروهی، مشارکت و جامعه پذیری یادگیرندگان است. کار گروهی و مشارکت موثر در محیط های برخط به یادگیرندگان امکان می دهد تا فعالانه در فرایند یادگیری درگیر شوند و به وسیله آن، شناخت خود را در ساختاری اجتماعی به بوته آزمایش گذارند و ایده ها و راه حل های جدید را در ساختارهای اجتماعی و با مشارکت همتایان خود توسعه دهند. کار گروهی مبتنی بر رایانه یک راهبرد آموزشی است که فنآوری های برخط را با تعاملات انسانی ادغام میکند. در این مقاله ابتدا به تعریف گروه های یادگیری مبتنی بر رایانه خواهیم پرداخت و تفاوت های اساسی بین گروه های یادگیری و گروه های کاری را بیان خواهیم کرد. آنگاه، مزیت ها و چالش های استفاده از کار گروهی در محیط های یادگیری برخط را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

    کلیدواژگان: محیط های یادگیری برخط، کار گروهی، یادگیری مشارکتی، تعامل، مزیت ها، چالش ها
  • عباس رستمی صفحه 70
  • صفحه 76
|
  • Hossein Mahdizadeh, Reza Sabzi Page 1
    Background

    Currently modern information technology has affected all aspects of people’s lives; and education is not an exception. Teachers have always been one of the main elements of the learning process. Teachers should be prepared for any type of educational planning and its necessary foundations and conditions. In order to apply electronic learning in the teaching-learning process, teachers should be mentally prepared and should have the necessary attitude, knowledge, skills, and accessibility. We aimed to assess the preparedness of high school teachers of west Islam Abad in using electronic learning. In this regard, we studied various aspects such as their level of knowledge and skills in working with electronic learning environments, their belief in working with such environments, the amount of use and applicability of these environments in the teaching-learning environment during 2008-2009, and their accessibility to electronic learning environments.

    Material and Methods

    173 teachers were randomly selected using the systemic random sampling method. Data were collected using a researcher-made questionnaire. Its validity was confirmed by a group of researchers in the field of educational technology. Its reliability was acceptable using Cronbach’s alpha. Data were analyzed using descriptive statistics, as well as K, Kendall's tau (τ) coefficient, t, and one-way analysis of variance tests.

    Results

    Although the participating teachers had high access to computers and the internet and believed in their effect, they rarely used this technology in practice. There was no difference between the teachers’ educational level, sex, and age in using electronic learning.

    Conclusion

    Although the participants believed that electronic learning is more effective than the traditional method, they rarely used this technology. This could be related to the managers’ attitude towards teachers; because managers do not pay much attention to using electronic learning resources. We suggest giving higher credibility to electronic learning at schools and organizing in-service training courses for teachers regarding electronic learning.

    Keywords: Electronic Teaching, Teaching, learning Process, Computer, based Learning, Electronic Learning, Knowledge, Skill
  • Nazila Khatib Zanjani, Mahdi Moharreri Page 11
    Background
    Effective listening and speaking constitutes more than 70% of our communication process. These skills are highly important, especially in nursing because nurses, as key members of the treatment process, have the highest amount of communication with patients. Therefore, it is crucial to assess the amount of the nurse's knowledge and awareness regarding these skills. We aimed to assess the nurse's awareness of verbal communication skills in the Ethics in Nursing Congress in 2010.
    Materials and Methods
    In this descriptive survey, the data collection tool was a two-part questionnaire made by the researcher consisting of 8 demographic questions and 10 questions related to the participant's knowledge about effective listening and speaking skills. The face and content validity and reliability of the questionnaire was confirmed by related experts and a Chronbach' alpha of 0.80, respectively. The study population consisted of all employed nurses who participated in the Ethics in Nursing Congress. 160 nurses were ultimately selected. Data were analyzed using SPSS software, version 11.5.
    Results
    64% of the participants had a weak knowledge about verbal communication skills and only 36% had relative knowledge about listening and speaking skills. This is while verbal; communication skills are considered as the foundations of communication in everyday life. Moreover, we found no significant relationship between social components and the participant's scores.
    Conclusion
    We suggest enhancing the knowledge and awareness of nurses about these two fundamental skills to improve the patient-nurse relationship which most experts believe has a direct and considerable effect on the treatment of patients.
    Keywords: Verbal communication skills, Effective listening, Effective speaking, Nurses, Awareness, Ethics in Nursing Congress
  • Nahid Zarif Sanaiey, Zohreh Karamizadeh, Ali Akbar Faghihi, Hamid Mohammadi Page 21
    Introduction
    E-learning in a manner to facilitate and promote learning by helping ICT based tools. The main objective of this study Comparison of knowledge and satisfaction of general practitioners participating in diabetes training courses by eLearning (offline) and the traditional education.
    Material and Methods
    This quasi-experimental research was performed on general practitioners who had participated in Diabetes continuous medical education (CME). All research cases (74 cases), after filling pre-test questionnaire randomly divided into two groups: one group of traditional practices and retraining in another group of e-learning methods were used. 2-4 weeks later, they filled a posttest questionnaire. The data gathering tool was the questionnaire which completed by the research samples.
    Results
    There was a significant correlation between pretest and posttest scores and the posttest scores were significantly more than the pretest ones in eLearning group (P<0.01). There was a significant correlation between the research sample's accessibility to computer and their satisfaction to eLearningapproach (P<0.03).
    Conclusion
    Findings generally showed the e-learning was an effective approach to create deep andlasting learning in the participant of continuous medical education.
    Keywords: eLearning, Presence Education, Continuous Medical Education
  • Mansour Sokhandani Page 31
    Introduction &
    Objective
    [Since the major part of professional nursing education takes place in clinics, clinical teaching is considered one of the most important parts of nursing education process.Accordingly, clinical teaching effectiveness and the characteristics of an effective teaching haveovershadowed a good number of nursing and midwifery research studies]. Clinical teaching is one ofthe important subjects in nursing education. It should be considered two important factors for qualityimproving of clinical education, university students and clinical instructors. This study aims to assessstudents view point about characteristics of effective clinical instructors in Lar Faculty.
    Materials and Methods
    This is a descriptive cross sectional study was performed to 274 students of nursing and midwifery, the data gathering tool was a questionnaire of 49 questions in the five subscales of professional, personal, communicative, teaching methods and evaluation characteristics using 0 to 7 likert scale. The data were analyzed by SPSS software.
    Results
    The results show that the most important characteristic of effective clinical instructors were having scientific knowledge (6.88 ± 0.40), being righteous (6.87 ± 0.44) and being trustworthy (6.86 ± 0.52), and the least important characteristic were educating clinical ward’s staff (6.49 ± 0.76),observe student’s work (6.50 ± 0.84), and being enthusiastic (6.52 ± 0.83). The students’ perceptions of effective clinical characteristics identified teaching methods subscale as the most important (6.75 ± 0.44) one.
    Conclusion
    All of the characteristics of effective clinical instructors identified in this study bystudents and were rated high. Thus all instructors should try to achieve these characteristics. It hasbeen suggested that these characteristics were introduced to all instructors.
    Keywords: Clinical Instructors, Effectiveness, Students
  • Ghodratollah Khalifeh, Seyed Abbas Razavi Page 41

    Electronic learning is used for presenting a more flexible method of learning with greater opportunities for learners. It is considered as a tool for facilitating the learner's progress and activities, and creating effective learning environments. However, these factors can only be enhanced and their quality assured when they are evaluated. Without evaluating electronic learning programs and their related factors, this type of learning cannot be considered desirable and its quality cannot be enhanced. However, the evaluation and quality assurance of electronic learning should be done based on a scientific framework and a coherent model in order to have sufficient affectivity. The importance-performance analysis model is a suitable model in this regard. In this model, each component is evaluated in two dimensions of importance and performance. This descriptive-analytic article aims to study quality assurance and evaluation in electronic learning in higher education through the existing literature. Considering the role and importance of electronic learning in increasing the performance quality of higher education, programmers, managers, and all related experts in universities and higher education centers should evaluate research and educational sectors and identify their strengths and weaknesses in order to improve and develop higher education centers in Iran.

    Keywords: Evaluation, Quality, Electronic learning, Higher education, Importance, performance analysis model
  • Hamid Rahbardar, Hashem Fardanesh Page 51
    This study aims to investigate how effective interactive conditions can be met regarding education,learning, and web-based evaluation in medicine. Considering the two intellectual paradigms ofsituational learning and structuralism, the transfer of knowledge as learning, is less discussed. Fromthe viewpoints of these psychological approaches, learning is considered as the creation of meaning ina cultural basis for the better understanding of the surround ding world which will lead to uncertainty.This learning occurs when teaching and learning activities happen in an interactive process betweenthe participants in the learning environment and its set of instruments and facilities. In this article,electronic spaces such as multimedia and research-based interactive internet environments have beenconsidered as the most effective learning environments based on the two mentioned approaches.Challenging environments involve and engage students in the learning activities. Other aspects ofsuch electronic environments, especially the interactive web and research-based environment, areproblem ownership, commitment and taking responsibility, and the relationship between goals andstudent's interest, and providing a suitable structure. Moreover, paying attention to complex learningenvironments, the role of social dialogues, considering a single subject from various viewpoints, andunderstanding the process of creating meaning are other features of a structural research-basedelectronic educational environment.
    Keywords: Electronic learning, Research, based interactive approach, Structuralism, Situational learning, Medical Education
  • Vahid Salehi, Seyed Mohammadreza Safavi Page 61

    Computer-based learning environments have had a considerable development in higher education aswell as organizational and industrial settings because of the increased accessibility to computers andthe internet. Moreover, educational experts and researchers are paying more attention to theimportance of human interaction in the learning process. One of the key factors in the success ofonline learning environments is providing facilities for increased group work and learner cooperation.Group work and effective cooperation in online environments enables learners to be actively involvedin learning and therefore, test their knowledge in a social structure and develop new ideas andsolutions with the help of their peers. Computer-based group work is an educational approach thatcombines online technologies with human interactions. In this article, we will initially definecomputer-based learning groups and explain the fundamental differences between learning groups andwork groups. Then, the advantages and challenges of group work in online learning environments willbe assessed.

    Keywords: Online learning environments, Group work, Cooperative learning, Interaction, Advantages, Challenges